رفع کیسی فرش یا چین خوردگی فرش در بهترین قالیشویی تهران

کیسی فرش چیست و چگونه آن را برطرف کنیم ؟

در این مقاله از  بهترین قالیشویی با ما همراه باشید تا با دلایل ایجاد کیسی فرش یا همان چین خوردگی فرش و راه‌های برطرف کردن آن آشنا شوید.

کیسی فرش چیست ؟

فرش علاوه بر پوشش کف منزل، زیبایی خاصی به فضا می‌بخشد. اگر فرش به دلایلی دچار جمع‌شدگی یا چین‌خوردگی که اصطلاحا به آن کیسی فرش می‌گویند بشود ظاهر زیبای خود را از دست می‌دهد و عمر مفید آن نیز کاهش پیدا می‌کند.گاهی اوقات در کنار یا حاشیه فرش جمع‌شدگی یا چین‌خوردگی ایجاد می‌شود به طوری که ظاهر نازیبایی به فرش می‌بخشد. به این برجستگی‌ها که روی سطح فرش ایجاد می‌شود کیسی می‌گویند.

چین و چروک و ناهمواری، معنی لغوی کیسی است که به این وضعیت فرش اطلاق شده است. زمانی که فرش دچار کیسی می‌شود علاوه بر ظاهر نازیبا بیشتر در معرض فرسایش و ساییدگی قرار می‌گیرد و پرزهای آن از بین می‌رود، در نتیجه از عمر مفید فرش کاسته می‌شود.

دلایل ایجاد کیسی فرش

دلایل ایجاد کیسی فرش

کیسی به دلایل مختلفی در فرش ایجاد می‌شود. اگر زیر دار فرش به طور کامل مدور نباشد و روی آن برآمدگی یا لبه‌های تیز وجود داشته باشد، هنگام لوله کردن فرش روی دار فشار زیادی به آن وارد می‌شود و شکل طبیعی آن تغییر می‌کند.

وجود هر گونه اشیای اضافه که در هنگام چله‌کشی یا پایین‌کشی فرش از دار بین تارهای فرش قرار بگیرد باعث می‌شود چین خوردگی در فرش به وجود آید. شستشوی فرش و رول کردن آن اگر به طرز مناسبی انجام نشود، فرش دچار کیسی می‌شود. اگـر برای خـرید فرش‌های مـنزل خـود هزینه زیادی صـرف کرده‌اید برای شستشوی آنها از خدمات  قالیشویی عابدینی استفاده کنید.

بیشتر بدانید : ” مراحل شستشوی فرش در قالیشویی عابدینی

سایر دلایل ایجاد چین خوردگی در فرش

یکی دیگر از دلایل ایجاد کیسی در فرش به هم خوردن تراکم چله‌هاست. اگر هنگام ساده‌بافی فرش چله‌ها جمع شوند و تراکم آنها به هم بخورد قطعا چین خوردگی در سطح فرش ایجاد می‌شود.

مواد مصنوعی و نامرغوب به‌کاررفته در فرش نیز باعث ایجاد کیسی در آن می‌شود. مواد مصنوعی در اثر گرما و تابش آفتاب جمع شده و برآمدگی در سطح فرش ایجاد می‌کنند.

یکی از دلایل عمده ایجاد کیسی، رول کردن فرش پس از شستشوی فرش است. فرش پس از شستشو سنگین می‌شود و اگر به درستی رول نشود در اثر فشار واردشده، چروک در آن ایجاد می‌شود. گاهی نیز فرش‌ها به علت راه رفتن زیاد روی آنها یا عدم قرار گرفتن صحیح مبلمان و وسایل منزل روی فرش دچار کیسی می‌شود.تا زدن فرش نیز به ویژه اگر به مدت طولانی باشد باعث ایجاد چروک یا شکستگی فرش خواهد شد. بهتر است اگر برای مدتی به فرش خود نیاز ندارید آن را رول کنید و کنار بگذارید.
توصیه ما این است که هنگام خرید فرش دقت کافی به خرج دهید و ظاهر فرش را کاملا بررسی کنید تا کیسی نداشته باشد.

سایر دلایل ایجاد چین خوردگی در فرش

راهکارهایی برای رفع چین خوردگی فرش

آسان‌ترین و متداول‌ترین روش برای رفع چین خوردگی فرش راه رفتن روی آن است. برای این منظور فرش را روی سطح بگسترانید به طوری که گوشه‌های آن به دیوار یا مانع دیگری برخورد نداشته باشد. چین آن به مرور زمان و در اثر پاخوردن از بین می‌رود.

یکی از بهترین راه‌ها برای از بین بردن چین خوردگی در مدت زمان کوتاه رول کردن معکوس قالی است. برای این کار ابتدا فرش را برای چند ساعت مقابل آفتاب پهن کنید سپس قالی را از پشت به آرامی رول کنید.

بهتر است سطح مقطع رول فرش کمی آزاد باشد تا فرش تحت فشار قرار نگیرد. دقت کنید زیرا اگر این کار به درستی انجام نشود باعث شکستگی فرش خواهد شد. چند ساعت اجازه دهید فرش در این حالت رول‌شده باقی بماند، سپس فرش را باز کنید و روی سطح بگسترانید. اگر هنوز هم چروک روی سطح فرش دیده می‌شود رول معکوس را تکرار کنید.

بیشتر بدانید : ” آیا می توان از بید زدگی فرش جلوگیری کرد؟

سایر راه های رفع کیسی در فرش

ممکن است قرار دادن اجسام سنگین نظیر میز، مبلمان یا گلدان روی قسمت برآمده فرش سطح آن را صاف و هموار کند. قرار دادن پارچه نمدار روی قالی و اتو کشیدن آن نیز چروک و کیسی روی فرش را از بین می‌برد. فقط حواستان باشد حرارت اتو ملایم باشد تا به الیاف فرش آسیب نرساند.
استفاده از بخارشوی به عنوان آخرین راهکار موثر در از بین بردن کیسی و چروک فرش است. بخارشوی را آماده کنید و با استفاده از سری مناسب چروک فرش را از بین ببرید.اگر نگران ایجاد چین خوردگی در فرش های خود بعد از شستشو هستید بهتر است شستشوی فرش خود را با خیال راحت به فرش شویی عابدینی بسپارید. کارشناسان ما با سال ها سابقه در زمینه شستن فرش، مبل شویی، رفو گری، ریشه دوزی و غیره به بهترین و با کیفیت ترین روش شستشوی فرش و مبل را انجام می دهد.

اشتراک گذاری مطلب در

مطالب و مقالات مفید درباره شسشوی فرش، مبل شویی و ...

دیدگاه های کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

مطالب مفید و خواندنی دیگر