نحوه شستشوی فرش با پودر صابون

نحوه شستشوی فرش با پودر صابون + ۲ نکته مهم

اگر به وسایلی که در خانه دارید نگاهی بیاندازید متوجه می‌شوید که فرش بیش از همه در معرض استفاده و فرسوده شدن است. برای پی بردن به این موضوع کافیست به این سوال جواب دهید که چند بار در روز روی فرش راه می‌روید و این کفپوش در معرض چه آسیب‌هایی است؟ فارغ از میزان استفاده و خطراتی که وجود دارد؛ فرش یکی از وسایلی است که باید به درستی شسته و تمیز شود تا بتواند عمر مفید طولانی داشته باشد. روش‌های متعددی برای شستشوی فرش وجود دارد. به عنوان مثال شستن فرش با نمک یکی از این روش‌هاست که با ترکیبی از نمک و سایر موادی که در خانه وجود دارد انجام می‌شود. در ادامه این مقاله ضمن معرفی روشی فوق‌العاده برای شستشوی فرش‌ها در منزل، به این پرسش نیز پاسخ می‌دهیم که چه راهکارهای دیگری برای تمیز کردن فرش‌ها وجود دارد؟

روش شستشوی فرش با پودر صابون

صابون یکی از شوینده‌هایی است که از قدیم هم به عنوان شوینده‌ای برای نظافت شخصی استفاده می‌شود و هم برای نظافت منزل کاربرد دارد. در گذشته این شوینده بیشتر به صورت قالبی تولید می‌شد؛ اما در حال حاضر پودر این محصول نیز در بازار پیدا می‌شود.

روش شستشوی فرش با پودر صابون با شستشوی خشک

شستشوی خشک

برای شستشوی فرش با پودر صابون می‌توانید از روش زیر استفاده کنید.

  • ابتدا روی فرش را با یک جاروبرقی که قدرت مکندگی بالایی دارد تمیز کنید تا زباله‌های بزرگ و گرد و خاک سطحی کاملا پاک شود.
  • مقدار مناسبی از پودر صابون را در آب ولرم تا جایی حل کنید که کاملا کف کند.
  • کف حاصله را با استفاده از یک برس نرم روی الیاف فرش بمالید. سعی کنید فقط با کف این کار را انجام دهید و از خیس کردن بیش از حد الیاف فرش اجتناب کنید.
  • بعد از اینکه یک ردیف افقی از فرش را به این شیوه تمیز کردید؛ با یک دستمال پنبه‌ای سفید، کفی که باقی مانده است را بردارید تا الیاف بتوانند در مجاورت هوا خشک شوند.
  • اجازه دهید حداقل یک روز فرش گوشه‌ای از خانه بماند تا کاملا خشک شود. در طول این مدت به هیچ عنوان روی آن راه نروید.

روش شستشوی فرش با پودر صابون با روش مرطوب

روش مرطوب

روش بالا به عنوان روش‌ شستن فرش کرمی و روشن نیز شهرت دارد و بدون نیاز به خارج کردن فرش از خانه و خیس کردن آن با آب و شستشویش به سبک قدیمی انجام می‌شود. اما اگر قالی خیلی کثیف است و چند سالی است که تمیز نشده؛ برای شستشوی آن با پودر صابون باید از روش زیر استفاده کنید.

  • فرش را به فضای باز منتقل کرده و روی دیوار یا میله‌ای محکم به پشت پهن کنید.
  • با استفاده از جارو دستی و ضربان آهسته‌ای که به پشت فرش وارد می‌کنید سعی کنید گرد و خاک فرش را خارج کنید. ضربات باید خیلی آهسته باشد تا الیاف فرش آسیب نبیند.
  • سپس آن را روی سطحی که کمی شیب رو به پایین دارد پهن کنید. اگر کفپوش این سطح از سنگ ریزه باشد که چه بهتر.
  • با چند سطل آب ولرم فرش را کاملا خیس کنید و مطمئن شوید که آب به اعماق الیاف آن نفوذ کرده است. اگر فرشی که قصد شستشوی آن با پودر صابون را دارید از نوع دستباف است؛ حتما از آب سرد در تمامی مراحل شستشوی استفاده کنید.
  • مقداری پودر صابون را بسته به ابعاد فرش در یک سطح جداگانه که با آب ولرم پر شده است حل کنید. به هیچ عنوان نباید دانه‌های پودری صابون در آب باقی بماند. وجود این ذرات ریز در آب باعث می‌شود که هنگام فرچه‌کشی، به داخل الیاف نفوذ کرده و مرحله آبکشی سخت‌تر شود.
  • پس از حل شدن پودر صابون در آب، با یک برس مخصوص شستشوی فرش، آن را از قسمتی که در بالای شیب قرار گرفته است بشویید. پرز برس نباید آنقدر سفت و محکم باشد که به الیاف فرش آسیب وارد کند. در حین شستشوی مراقب میزان نیرویی که از طریق دست به فرش وارد می‌کنید نیز باشید.
  • بعد از اینکه کاملا فرش را به کف آغشته کردید؛ از همان بالای شیب شروع به آبکشی کنید. فراموش نکنید که صابون شوینده‌ای قوی است و خیلی راحت با یک بار آبکشی از الیاف فرش خارج نمی‌شود. بنابراین زمانی باید مرحله آبکشی را تمام کنید که کاملا نسبت به خروج کف صابون از الیاف فرش اطمینان دارید.
  • در این مرحله باید فرش را از بالا لوله کرده و اجازه دهید چند ساعتی در همان حالت بماند تا آب اضافه آن خارج شود. البته بسیاری از متخصصان معتقدند که نباید فرش را با لوله کردن به مدت طولانی آبگیری کنید. همان سطح شیب‌داری که فرش روی آن پهن شده است به شما کمک می‌کند تا بتوانید آب اضافه را از الیاف خارج کنید.
  • پس از اینکه فرش آبگیری شد؛ برای از بین رفتن کامل رطوبت، آن را در مجاورت هوا و زیر سایه پهن کنید تا خشک شود. استفاده از نور خورشید برای خشک کردن فرش می‌تواند به الیاف آن آسیب وارد کند.

اگر پودر صابون در دسترس ندارید؛ می‌توانید با مقداری صابون قالبی رنده شده این مراحل را انجام دهید. به غیر از روش شستشوی فرش با پودر صابون روش‌های دیگری نیز وجود دارد که به کمک آنها می‌توانید الیاف فرش را تمیز کنید.

اشتباهات رایج در زمان تمیز کردن فرش

اشتباهات رایج در زمان تمیز کردن فرش

هیچ روشی به اندازه روش‌هایی که در قالیشویی‌ معتبر برای تمیز کردن فرش‌ها استفاده می‌شوند نمی‌تواند بدون ضرر باشد. حتی پودر صابونی که طریق استفاده از آن را در بالا توضیح دادیم نیز ممکن است اگر به شیوه غیراصولی استفاده شود به الیاف فرش آسیب وارد کند. بنابراین برای اینکه نسبت به سلامت فرش بعد از شستشو مطمئن شوید؛ بهترین کار این است که با یک قالیشویی معتبر در اطراف محل زندگی خود تماس بگیرید و درخواست خود را مبنی برای سفارش استفاده از خدمات شستشوی ثبت کنید. اگر می‌خواهید بدانید که کدام قالیشویی خوب است و با اطمینان می‌توان از خدمات آن استفاده کرد؛ کافیست که به نظرات ثبت شده مشتریانی قدیمی آن شرکت مراجعه کنید. بسیاری از قالیشویی‌های معتبری که در سطح کلان شهرهای کشور فعالیت می‌کنند دارای وب‌سایت رسمی هستند. قسمت نظرات این وب‌سایت‌ها محلی خوبی برای اطلاع از میزان رضایت مشتریان است. ضمن اینکه این قالیشویی‌ها، ابزار و تخصص مورد نیاز برای تمیز کردن لکه‌های سخت و کثیفی‌های قدیمی را بدون آسیب رساندن به الیاف فرش دارند.

با وجود اینکه استفاده از خدمات قالیشویی بهترین شیوه برای نظافت فرش‌هاست؛ اما گاهی استفاده از این سرویس‌ها امکان‌پذیر نیست. در این شرایط تنها روشی که برای شستشوی فرش پیش روی شما وجود دارد استفاده از متدهای خانگی است که با استفاده از شوینده‌ها و ابزارهای دم دستی انجام می‌شود. این روش‌ها به دلیل اینکه کنترل شده نیستند ممکن است برای الیاف فرش ضرر داشته باشند. البته اگر به نکاتی که در ادامه توضیح می‌دهیم توجه داشته باشید؛ می‌توانید با آسیب کمتری فرش‌های خود را داخل منزل تمیز کنید.

  • هنگام استفاده از برس یا فرچه مخصوص شستشوی فرش از اعمال فشار زیاد خودداری کنید. فشار دادن برس روی الیاف فرش می‌تواند گره‌های قالی را شل کند و کم کم باعث نخ‌نما شدن آن شود.
  • تمام آثار باقی مانده از شامپو فرش، مواد شوینده، فوم و مواد شیمیایی تمیزکننده فرش را در مرحله آبکشی به طور کامل خارج کنید. همانطور که گفته شد؛ مواد شوینده اگر خوب آبکشی نشوند و همان جا خشک شوند؛ چسبنده شده و باعث می‌شوند فرش در بازه زمانی کوتاهی مجددا کثیف و آلوده شود. بنابراین صرف زمان لازم برای حذف صحیح مواد شوینده از روی فرش و آبکشی بسیار مهم است.
  • در هنگام استفاده از دستگاه بخارشوی برای تمیز کردن فرش، عجله نکنید. اجازه دهید بخار به الیاف فرش نفوذ کند و اطمینان حاصل کنید که کثیفی در بخار متصاعد شده از دستگاه حل شده است.
  • از راه رفتن روی فرش در حالی که هنوز مرطوب است خودداری کنید زیرا این کار می‌تواند الیاف فرش را آلوده، صاف و فرسوده کند.
  • نیاز به تهویه مناسب در فضای داخلی خانه در حین و بعد از شستشو فرش با شامپو یا بخارشوی را نادیده نگیرید. جریان هوا به خشک شدن کامل فرش و لایه‌های زیرین آن کمک می‌کند. تهویه مناسب خطر رشد کپک و قارچ به دلیل محسوب شدن رطوبت در زیر فرش را کاهش می‌دهد. پنجره‌ها را باز بگذارید و برای از بین بردن رطوبت اضافی، بالا سر فرش یک پنکه روشن کنید.

شستشوی فرش با استفاده از پودر صابون در منزل

شستشوی فرش با پودر صابون روش متداولی است که اکثر افراد از آن برای شستشوی فرش‌های خانه خود استفاده می‌کنند. اما همانطور که اشاره شد؛ به غیر از این روش‌ها، چند تکنیک دیگر نیز وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانید فرش‌های خانه خود را درخشان و براق کنید. ما این روش‌ها را در مقاله‌ای تحت عنوان چگونه فرش را براق کنیم؟ + ۴ ترفند برق انداختن فرش توضیح داده‌ایم.

اشتراک گذاری مطلب در

مطالب و مقالات مفید درباره شسشوی فرش، مبل شویی و ...

دیدگاه های کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

مطالب مفید و خواندنی دیگر